Ocak 31, 2007

Humus Yatağında Kayısılı Et


Humus Malzemeleri
2 su bardağı nohut
1 limon suyu
1/2 su bardağı tahin
1 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı dolusu zeytinyağı
Et Yemeğinin Malzemeleri
500 gr kuşbaşı et
500 gr ekşi kayısı
1 ufak kabuk tarçın
5 det tane karabiber
2 adet kesme şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tereyağ
500 gr arpacık soğan
Nohutlar haşlanır
Kabukları soyulur ve rondodan geçirilir
İçine limon suyu, tahin, toz şeker , tuz eklenir
Püre kıvamına gelene kadar karıştırılır
Bir tencerede 2 yemek kaşığı yağ eritilip, kızdırılır
Etler tencereye ilave edilir, rengi dönünceye kadar pişirilir
Şeker, sirke, tuz, karanfil, tarçın, tane karabiber ilave edilir
Tencerenin kapağı kapatılıp kendi suyuyla 10 dakika pişirilir
Arpacık soğanlar, iyi yıkanmış, 1 saat suda bekletilmiş kayısılar tencereye ilave edilir
Suyu az ise 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir
Hazırlanan servis tabağına alınır, ortası havuz şeklinde açılır ve et yemeği bu boşluğa yerleştirilir
Üzeri arzuya göre süslenip sıcak servis yapılır
Afiyet olsun
Not: Kayısı yerine erik de kullanılabildiğini söyledi hocamız Ayşe Hanım.

5 yorum:

armeda dedi ki...

Merhabalar tarifleriniz çok güzel,ellerinize sağlık.Kayısı ve etin birleşiminin tadınıda çok merak ettim doğrusu harika görünüyor sevgiler....

pecete dedi ki...

çok şık olmuş. acaba bademli börek tarifide gelecek mi? heyecanla bekliyorum. sevgiler.

elif dedi ki...

armeda,
kayısı ve et herkesin hosuna gitmeyebilir ama çok yakışıyor gerçekten. Ekşi tatlı tatları karışık seviyorsanız beğeneceğinizi umuyorum.
Pecete,
Badem börek in tarifi de gelecek.. yakında:)
yeri gelmişken kurstaki arkadaşlarıma ve Hocamız Ayşe Hanım' a teşekkür ediyorum tekrar..

Sevgi dedi ki...

Merhabalar

Elinize saglik tarif cok güzel.
Mutlaka deneyecegim.

elif dedi ki...

Tesekkur ederim sevgi, senin de blogun hayirli olsun:) güzel tariflerinizi bekliyoruz artık takipteyiz haberiniz olsun:)