Aralık 25, 2006

MOZAİK PASTANIN BÖYLESİ




Farketmissinizdir belki blogda yayınlanan tarifler arasında Eda'nınkilerin sayısı gittikçe artmakta.. Fotoğraftaki pasta Eda'nın mozaik pastaya getirdiği değişik bir yorum.. biz çok beğendik, değişik bir şeyler yapmak isteyenler denesin derim efendim, afiyetler olsun..

Malzemeler


2 paket petibör bisküvi

50 gr margarin

1 çorba kaşığı kakao

1 su bardağı süt

1 limon kabuğu rendesi


Üzeri İçin:

1 su bardağı krem şanti

1 paket krem şanti

Meyve


1 su bardağı süte 1 paket kremşantiyi ekleyin ve çırpın.Hazırladığınız kremşantiyi buzdolabına kaldırın

Bisküvileri ufak ufak kırın

Margarini küçük bir tencereye alın ve eritin

Margarin erittikten sonra kakaoyu ekleyin ve biraz karıştırın

Sütü ilave edip karıştırarak sosu pişirin

Sosu, sıcakken kırdığınız bisküvilerin üzerine dökün ve iyice karıştırın

Yuvarlak derince bir kabın içine folyo yerleştirin ve üzerine karışımı dökerek buzdolabına kaldırın

En az 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra kalıbı ters çevirerek çıkartın ve folyoyu üzerinden alın

Hazırladığınız kremşantiyi pastanızın üzerine yayın ve üzerini bol meyveyle süsleyin







5 yorum:

Adsız dedi ki...

Mozaik pasta gerçekten değişik olmuş. Eda kim? Eda'nın Güncesi değil herhalde. Ayşen

eliff dedi ki...

Eda kardeşim.. Eda nın güncesini de ben bilmiyorum :)

Unknown dedi ki...

Süper görünüyor ellerine sağlık canım birde böyle deniycem harika görünüyor

Adsız dedi ki...

merhaba,

ne güzel olmuş. ben zaten o görüntüdeki krem şanti ve muzuda yir bitiririm.. :) mozaik pastayı ayrı yerim muzu ayrı şantiyi ayrı :) şaka bir yana şahane olmuş... ellerinize sağlık ...

sevgiler.
http://misss.blogcu.com

eliff dedi ki...

Kiraz ve misss tesekkur ederim yorumlarınız icin.. gerçekten de güzel olmuştu eda nın ellerine sağlık tekrar.. sizleri tanımak ve yeni bloglardan haberdar olmak da çok keyifli, yine beklerim:)
gorusmek uzere..