Aralık 18, 2006

KUP PASTA


Geçen hafta İpek için doğum günü pastasını hazırlarken pandispanyanın üzerini düzeltmek için üst kısmını traşlamıştım. Çıkan parçaları da bir poşete koyup buzdolabına kaldırmıştım.
Bugün eve geldiğimde Eda pasta isteyince aklıma o parçalar geldi. Hemen krem şanti hazırladım , bir de kakaolu krema. Kuplara pandispanya parçalarını yerleştirdim araya kremşanti,kakaolu krema ve muz koydum ve buzdolabına kaldırdım . Üzerlerini çekilmiş fıstık ve fındıkla süsledim. Nefis oldu.. çok çok kolay..
Herhangi bir kekten kalan parçalar, kırıntılar ne varsa saklayın mutlaka, bir paket krem şanti ve biraz meyveyle porsiyon pastalar yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Kakaolu Kremanın Tarifi:
2.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı dolusu un
1 su bardağı toz şeker
75 gr margarin

Yapılışı:
Kakao, un, ve toz şekeri bir kapta iyice karıştırın
Sütü bir tencereye alın ve üzerine toz karışımı ilave edin, karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin
Ateşte alıp yağı ilave ederek mikserle 5 dk çırpın
Karıştırarak soğutun.

Kakaolu Kremanın tarifi Sayın Ayşe Tüter’ e ait.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,

çok şık bişi olmuş. Lezzetli olduğu her halinden belli :)

Ellerinize sağlık.

Sevgiyle kalın.

http://misss.blogcu.com

Adsız dedi ki...

merhaba,

çok şık bişi olmuş. Lezzetli olduğu her halinden belli :)

Ellerinize sağlık.

Sevgiyle kalın.

http://misss.blogcu.com

Defne dedi ki...

Şimdi olsa, tozunu attırırdım ya, yapacak birsey yok :)) Çok hoş ve pratik. Görüntüsü de çok güzel, ellerine sağlık.

SEDA dedi ki...

çok güzel görünüyor.böyle bardaktaki tatlılara bayılırım ben zaten :) ellerine sağlık

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

antepyemek.blogcu.com
en sevdiğim şey tatlıdır ama maalesef bana diyetteyim diye yedirmiyorlar bari fotosuna bakayım enfes olmuş

elif dedi ki...

tesekkur ederim yorumlarınız icin.. afiyet olsun hepinize..