Ağustos 15, 2006

CHEESEE CAKE DENEME-1 VE SANIRIM SON


Uzun zamandır denemek istiyordum cheesecake yapımını.
portakalagaci ve pastacı nın cheesecakelerine ve Lezzet dergisindeki bir kaç tarife baktim kafama gore bir şeyler uydurdum.. tadı güzel gerçekten hafif ama farkına vardim ki tek kişilik yapmam gerekecek bundan böyle, sevmedi kardeşlerim..
Şu şekille olan problemimi de bir an önce çözmem lazım, yok mu bunun ilacı falan şöyle hap şeklinde , alıyosun, değme cheflere taş çıkartıyorsun..( o kadar da değil ama, bari gözüme güzel gözüksün.:))

Malzemeler
2 paket eti burçak bisküvi
3-4 çorba kaşığı tereyağı
1-1.5 paket krema peyniri
200 ml süt kreması
1 avuç vişne
1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Bisküvileri un gibi incecik kırdıktan sonra eritilmiş tereyağını üzerine ekleyin ve kelepçeli bir kalıbın tabanına döşeyin.Buzdolabına kaldırın
Süt kremasını çırparak kabartın ve başka bir kapta çırptığınız krema peynirinin üzerine ilave edin,pudra şekerini lave edip biraz daha karıştırın ve buzdolabına kaldırın
Kremanız sertleştikten sonra çekirdekleri çıkartılmış vişneleri kremaya ilave edip kalıbınızın içindeki bisküvi tabanının üstüne yayın.
Buzdolabında 1-2 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Not: isterseniz bisküvi karışımına da şeker ilave edebilirsiniz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Peynir yemeyen biri olarak, görüntüsü çok hoşuma gitti,

eliff dedi ki...

merha ba pembeli, tadı görüntüsünden daha iyi, bunu söyleyebilirim.. ama evdekiler meyveliden çok çikolatalıyı beğendiklerinden pek ilgi görmedi benim cheesecake:) soğuk hafif bir tatlı denemek istersen güzel bi seçim..peynir yemiyor olsan bile..

Adsız dedi ki...

Merhaba eminim tadı bana göre çünkü meyveli çok severim elinize sağlık bu arada tarifleriniz çok güzel müsadenizle sizi linklerime eklemek ve daha sık görüşmek isterim hoşcakalın :) Özge

Adsız dedi ki...

ellerine saglik, nefis görünüyor denemen niye son bence devam..
:-)

Adsız dedi ki...

merhaba fıstıkım,
her şey harika görünüyor. ellerine sağlık.
benim için de pratik bir kaç yemek tarifi verir misin? kocama biraz yemek yapayım. :))işten geldikten sonra komplex yemekleri de yetiştiremiyorum da..
opuyorum seni.. c u b u k u n...

eliff dedi ki...

özge
tabi ki linklerinize ekleyebilirsiniz blogu. fikir alışverişi yapmayı, daha sık görüşmeyi ben de isterim elbette.
özlem ,
teşekkür ederim yorumun için, ama sevmedi bizimkiler ondan denemem bir daha sanırım ama dayanamayabilirim benim işim belli olmaz:)
çubukum,
sen iste ben sana her gün bi yemek tarifi vereyim.. ah zaman ne çabuk geçiyor.. bana hep yaptığın patatesli bulgur pilavı yapsana, ya da hemencecik bi kabak yemeği:)
yanına yoğurt, karpuz artık ne varsa.. oh mis gibi doyururduk karnımızı:)