Tarif Emine Beder' e ait, yapılışı ve lezzeti ise Hülya Abla'ya:)
Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 su bardağı yoğurt
1 paket instant maya
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
çörek otu
2 çorba kaşığı margarin
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 500-600 gr)
Yapılışı:
Un yoğurulacak kaba elenip ortası havuz gibi açılır.
şeker,tuz,sıvıyağ,yoğurt ve yumurta akı unun ortasına koyulur
1 su bardağı ılık suda eritilmiş maya ilave edilir
Hamur yoğrulur
Un yoğurulacak kaba elenip ortası havuz gibi açılır.
şeker,tuz,sıvıyağ,yoğurt ve yumurta akı unun ortasına koyulur
1 su bardağı ılık suda eritilmiş maya ilave edilir
Hamur yoğrulur
Küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanır
Avuç içinde el büyüklüğünde açılıp içine bir miktar margarin koyulur
Yağ dışarı taşmayacak şekilde yuvarlanıp
Açma şekli yada düğüm atar gibi şekil verilir
Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı ve çörek otuyla süslenip önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Avuç içinde el büyüklüğünde açılıp içine bir miktar margarin koyulur
Yağ dışarı taşmayacak şekilde yuvarlanıp
Açma şekli yada düğüm atar gibi şekil verilir
Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı ve çörek otuyla süslenip önceden ısıtılmış fırında pişirilir
NOT:içine ne kadar sevgi koyarsanız açmalar o kadar güzel olur
2 yorum:
Merhaba,
Açma harika olmuş...Kokusu geldi sanki burnuma..
Çok güzel bir site..
Tebrikler,
Müge
Ellerinize sağlık,açmalar güzel görünüyor.Ve çok haklısın,notta belirttiğin gibi yaptığın yemeğin içine sevgini ne kadar fazla koyarsan, yemek o kadar lezzetli oluyor.
seda
tarifname.blogspot.com
Yorum Gönder