Ocak 21, 2007

GÜLLÜ


Katıldığım yemek kursunda bu hafta yaptıklarımız arasında "Güllü" de vardi hem tadını hem de görünüşünü çok sevdiğim için ilk önce onun tarifini vermek istiyorum. Tarif sevgili hocamız Ayşe Tüter' e ait.
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı dolusu salça
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke

İç Malzemesi
250 gr beyaz peynir
1 çorba kaşığı çörek otu
Güllü nün pişmeden önceki hali

Yapılışı:
Margarin, zeytinyağı, yoğurt, 1 yumurta sarısı, şeker, salça ve toz biberi krem haline gelene kadar karıştırın
Kabartma tozu ve sirkeyi ilave edin
Unu yavaş yavaş ilav ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin
Hazırlağınız hamuru 15 dakika dinlendirin
Hamuru 2 ye bölün
Her iki parçayı da merdane ile açın ( bir servis tabağı büyüklüğünde)
Çay bardağı ile hamurdan daireler kesin
Parçaları üçerli üçerli kullanacağımız için toplam kestiğiniz parça sayısının üçün katları olmasına dikkat ederseniz hamurunuz artmamış olur
3 parçayı yanyana aynı zamanda uçları birbirlerinin üstüne gelecek şekilde yerleştirin ( yumurta akı kullanarak uçların üstüste durmasını sağlayın) ( şekil olarak olimpiyat halkalarına benzeyecekler)
İç malzemeyi çörek otu ve beyaz peyniri karıştırarak hazırlayın
Yanyana koyduğunuz 3 parçadan ortadakinin içine beyaz peynirli harçtan koyun
Bir uçtan başlayarak rulo yapın ve bıçakla ortadan keserek, iki adet güllü elde edin.
Önceden ısıtılmış 180 C fırında 25 dakika pişirin
Ortalarını kalan peynirlerle süsleyerek servis yapabiliriniz
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: