Kasım 20, 2006

GEZİ NOTLARI-1 URFA

Uzun süredir eda nın güneydoğu anadolu bölgesine yaptığı gezinin fotoğraflarını bloga eklemek istiyordum. Geçen hafta boyunca eda ya yeterli baskıda bulunmuş olacağım ki baktım ilk yazı yazılmış, fotoğraflar seçilmiş masa üstünde bir dosyada beni bekliyor.. eda ya bu kısa ama öz yazı için tekrar teşekkür ediyoruz ve bir sonraki fotoğrafları ve notlarını sabırsızlıkla bekliyoruz..:)



1
Burası Urfa’nın dar ve eski sokaklarından biri. Dolaşırken insanın kendini yüzyıllar öncesindeymiş gibi hissettiği bu sokakların kiminde küçük dükkanlar kiminde de eski taş evler var.



2
Balıklı Göl...Umduğumdan daha güzel, duyduğumdan daha büyük ve büyüleyici... Orada tanıştığımız ve Urfa gezimiz boyunca bize rehberlik eden Ömer’den ingilizce ve türkçe dinlediğimiz hikayesine göre “Hz.İbrahim (a.s) Nemrut’la mücadele etmiş, onun ve halkının taptıkları putları kırıp parçalamış. Bunun üzerine Nemrut onu cezalandırmak için ateşe atmış. Allah(c.c) tarafından ateşe “Ey ateş İbrahim üzerine serin ve selamet ol” emri verilince rivayete göre ateş su, odunlar da balık olmuş. Hz. İbrahim(a.s) ise bir gül bahçesine düşmüş.”





3
Urfa’nın meşhur kebabı. Bakırcılar Çarşısı’ndan aldığımız tavsiyelerle gittiğimiz küçük kebapçıda yediğimiz enfes yemek... Kebap, ızgara isot ve domatesle servis ediliyor. Yanında da bakır bardakta bol köpüklü ayran içiliyor.

4 yorum:

SEDA dedi ki...

ben de güneydoğu gezisi yapmak istiyorum. resimler bu isteğimi depreştirdi :)

seda
tarifname.blogspot.com

eliff dedi ki...

merhaba seda, ben de kardesim fotografları gosterdiginde aynı seyleri dusundum.. kesinlikle gidilip gorulmeli.. hatta oyle 1 hafta falan degil eda nın yaptıgı gibi 10-15 gun gezmek gerek. umarım sen de kısa zamanda gezer gorursun oraları, bizlere de fotograflarını gonderirsin.:)

Ferhanca dedi ki...

vallahi afiyet olsun....bunları yerken ne en ne boy düşünülür .Sevgiler FERHAN

Adsız dedi ki...

urfa kebabı; isot ve közde domatesle, e tabi açık ekmek ve ayransız olmaz...ama ciğer kebabı yemeden geldim, oradan deme, bütün urfa gücenir sana siverekliler de...:)