Ağustos 13, 2006

PATLICAN TAVA


Annemin sık sık yaptığı nefis bir patlıcan yemeği..
Frında veya yağsız tavada oldukça hafif, super lezzetli (daha nasil anlatayım bilmiyorum) bir patlıcan harikası..


Malzemeler
Bol patlıcan
Mısır unu
tuz
isterseniz biraz sıvıyağ

*Patlıcanları alacalı soyduktan ve yıkadıktan sonra, alt kısımlarından artı isareti şeklinde sapına kadar kesiyoruz. ( yani 4 parçaya ayırıyoruz ama sapına kadar kestiğimiz için, bütün şeklinde kalıyor)
*Kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz, haşlama suyuna arzuya göre tuz ekleyebilirsiniz
*Patlıcanlar haşlandıktan sonra, suyunu süzüyoruz, elimizle hafif düzleştirerek herbir patlıcanı mısır ununa buluyoruz ve kızdırdığımız tavaya diziyoruz.
*Arkalı önlü kızarttıktan sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz

NOT: Patlıcanı mısır ununa bulama aşamasında mısır ununa istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende istiyorummmmmmmm.... bana da bana da :)

aristo dedi ki...

Bende istiyorum......... Bana da bana da..... :)

isil dedi ki...

bundan babannem de yapar, karadeniz usulu galiba..cok da lezzetli olur.
sevgiler
isil

elif dedi ki...

merhaba isil, evet tahminleriniz doğru yani başka yörelerde yapılıyor mu bilmiyorum ama ben annemden öğrendim.. karadeniz usulü yani şimdilik:)
anonymous,
hepsinden yapicam sana..hangisini istersen..:)

Adsız dedi ki...

elifcim ellerine sağlık, malesef henüz yapmadım ama ağzım sulandı resmi görünce...sen yaparsın bana değil mi?:)

yildizcaa dedi ki...

merhaba çok lezzetli bir tarif ellerine sağlıkk..