Mart 12, 2006

Semizotu Salatası ve Mısır Ekmeği



Haftasonu pazara gidip semizotu almıştım. semizotu bekletilmeden tüketilmesi gereken sebzelerden, çok çabuk bozuluyor. Öğrenciyken de pazardan alır, yapmaya fırsat bulamayıp 2 gün sonra aklımıza gelince çürüdüğünü görüp vazgeçerdik. Bu sefer temizleyip hemen salatasını yaptık annemle. semizotundan istediğiniz tarzda salata yapabilirsiniz. Biz bu sefer yoğurt, zeytinyağı ve pulbiber kullandık.
Yanında da mısır ekmeği vardı.
Mısır ekmeği tuz, mısır unu ve su ile yapılıyor. Biz tavada yaptık ama fırında da yapılabilir. Annem 2 çeşit mısır unu olduğunu söylüyor, bizim kullandığımız fırın mısırı denilen türmüş. diğer çeşit ise gün mısırı.
Yapılışı:
Kullanacağınız tavanın büyüklüğüne göre mısır ununu ayarlayabilirsiniz.
Mısır ununa suyu yavaş yavaş ekleyerek bulamaç haline getirin ve arzununa göre tuz ekleyin.
Tavaya bir miktar tereyağı ekleyerek kızdırın.
Karışımı tavaya yayın ve bir yüzü kızarınca diğer tarafını çevirerek pişirin.

Not: mısır ekmeği sıcakken tüketildiğinde daha güzel bence. ayrıca ekmeği yoğurtla karıştırarak da yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: