Mart 12, 2006

Kestaneli Çikolatalı Pasta


Bu pastayı yapalı çok uzun zaman oldu ancak yazabiliyorum.
Ben hazır pastaban kullandım. Kremanın tarifi ise Beyaz Mutfak Kitabından. İşin kestaneli kısmını ise Kafkas' ın hazır kestane püresi oluşturdu. Tane kestane şekeri de mükemmel olurdu ama o an olmadığı için kullanamadım.

**Pastacı Kreması ( Çikolatalı)

1.500 ml süt
2.1 çay bardağı+ 1 yemek kaşığı (100 gr) toz şeker
3.1 kahve fincanı (25 gr) toz kakao
4.25 gr bitter çikolata
5.1 kahve fincanı (50 gr) un
6.2 adet(100 gr) yumurta

Hazırlama
*süt ve toz şekerin yarısını bir tencereye koyup kaynatın.Şekerin kalan yarısı ile yumurtaları çırpın, üzerine unu ilave edin.
*Kalan sütü unlu karışıma ekleyerek kaynatmaya devam edin.
*Kakaoyla küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırıp soğumaya bırakın.
*Kullanmadan önce kremayı mikserde orta kuvvette 2 dk. çırpın.

Pastanın üzreini hazır krema ve çikolatadan hazırladığım karışım ile kapladım.
Fotoğraflar yine berbat. eh biraz da hayal gücünüzü kullanın artık..:)


** Stoyanof,Beyaz Mutfak, Mayıs 2005 İstanbul,s.29

2 yorum:

satine dedi ki...

mmmh nefis gorunuyor. ellerine saglik. ama sanki ustundeki kremasi biraz kurumus gibi. fotograftan mi oyle gorunuyor acaba?

elif dedi ki...

merhaba,
evet kurumus gibi gozukuyor, ama kurumamıştı, bol çikolatalı oldugu için yüzey ince çikolata gibiydi, kırılgan yani. sanirim ondan oyle gozukuyor. bir de ben tam beceremedim keki kaplamayı, yan taraflarinda daha az kaplama var.
bi daha ki sefere artık:)