Aralık 05, 2006

PROFİTEROL/ EKLER






Ekler de profiterol de ailecek bol miktarda tükettiğimiz tatlılar. Hal böyle olunca "kendi eklerini kendin yap" kampanyası kapsamında epeydir tariflere bakıyordum. Yıllar önceki denememin hayal kırıklığı hala geçmediği için uzun sürdü yeni bir deneme yapmak ama Seda nın sayfasındaki ekler tarifi hiç üzmüyor insanı emin olun.. Kremasından hamuruna kadar harika bir tarif vermiş Seda. Tarifi buradan bulabilirsiniz. Ben hamura kaşıkla şekil verdim ( tatlı kaşığı kullandım) . O yüzden profiterol görünümlü oldu benim ekler :) Üzerinedeki sos için de; çikolata, biraz tereyağı ve süt kullandım, kıvamı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz elbette.




Hepinize kolay gelsin, afiyet olsun..




3 yorum:

SEDA dedi ki...

harika olmuş elifcim.bir tanecik olsaydı da yeseydim şimdi :)ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

eliiifff bizeee yineee ekleeeerr yaap.elifff bizee yinee ekleeerr yaaap.eliff bizee yinee ekleerr.....Çünkü çok güzel olmuştu,doyamadım.

Adsız dedi ki...

Merhaba
Ben de yakın zamanlarda bir profiterol denemesi yaptım blogum için.. Sizin kullandığınız tarif de çok güzel görünüyor.. Her ne kadar tariflerde margarin kullanmayı tercih etmesem de mükemmel tarife ulaşmak için denemeler yapmakta fayda var sanırım..