Nisan 29, 2006

İRMİK HELVASI


Cuma günü akşam eve dönerken markete uğrayıp evde olmama ihtimalini göze alarak
bir paket irmik satın aldım. İrmik helvası çekti işte canım! Tarif Emine Beder in Büyük Yemek Kitabı ndan.

Malzemeler
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
125 gr margarin veya tereyağı
50 gr. çamfıstığı
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tencereye yağı alıp eritin. Üzerine irmikleri ekleyin ve ağır ateşte ,irmiklerin rengi hafifçe esmerleşene kadar kavurun.
Ateşi kapatıp kaynar haldeki suyu ekleyin
Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk.irmiklerin suyunu çekmesini bekleyin.
Sonra şekeri ve vanilyayı ekleyin.
Bir tavada sıvıyağı kızdırıp çamfıstığını ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
Fıstıkları helvaya ilave edip karıştırarak servis yapın.

Not: ben çamfıstığı kullanmadım.. bol fındık kullandım.
Vanilyayı da bir paket kullandım.

Hiç yorum yok: