Mart 05, 2006

MANTI


Ben ilkokul 1. sınıftaydım sanırım Nuran Teyze ler bizim apartmana taşındıklarında.
Pencereden onların taşınışını izlediğimi hatırlıyorum. ve Ayşe,Aslı,Ahmet..
Birlikte büyüdük, okula birlikte gittik, bisiklete birlikte bindik.. biz birlikteyken çok eğlenirdik, hala da eğleniriz ,koca koca insanlar olduk..
İşte kaçıncısı olduğunu hatırlamadığımız bir geleneksel mantı gününü daha gerçekleştirmiş bulunuyoruz. artık herkes başka sehirlerde olduğu için biraraya gelmek zor oluyor tabi. ama mantı insanı dünyanın öbür ucundan kaldırır getirir doğrusu.
Mantı yapmak çok kolay..:)

Malzemeler
1.Un
2.Su
3.Tuz

İçi için
1.Kıyma
2.Soğan

* Un, su ve tuzu sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur kulak memesi
kıvamında değil, daha sert olacak
* Hamuru 15-20 dk. bekletin
* Daha sonra hamurdan bezeler yapın ve bezeleri koyduğunuz kabın üstünü nemli temiz bir bezle kapatın.( bezelerin büyüklüğünü hamuru açacağınız zeminin büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.)
* Bezeleri tek tek açarak bıçak yardımıyla iki parmak kalınlığında enine ve boyuna keserek kareler elde edin.
* Soğanı rendeleyerek,kıymayla karıstırın.
* Elde ettiğiniz karelere kıymalı harçtan koyup kareleri kapatın.
* Mantıları kaynar suya atarak haşlayın.
* Suyunu süzdükten sonra üzerini arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve pul biberle süsleyerek servis yapın

Hiç yorum yok: