
Bütün haftasonu tembellik yaptıktan sonra pazar akşamı bu marmelatlı kurabiyeleri yaptim. Tarifin aslı Beyaz Mutfak kitabından. Kurabiyelerin içleri için ahududu reçeli kullandim. tarifteki miktarlari da biraz azalttım.
>Marmelatlı Kurabiye<
1.500 gr un
2. 300 gr margarin
3. 150 gr pudra şekeri
4.1 yumurta akı
5. Limon kabuğu rendesi
6. 1 paket vanilya
7. Marmelat
Tüm malzemeyi hamur haline getirip buzdolabında bir saat kadar bekletin,
Hamura istediğiniz şekli vererek önceden 170 dereceye ısıttığınız fırında 15- 20 dakika pişirin,
Kurabiyeler soğuduktan sonra seçtiğiniz bir marmelatı kurabiyelerin arasına sürün ve üzerlerine pudra şekeri ile süsleyin. (Aslında bu kısım tamamen size kalmış, istediğinizi yapabilirsiniz artık kurabiyelerinizle..)
Afiyet olsun..
( orjinal tarifte bir de çekilmiş badem kullanılmış evde olmadığı için ben kullanmadım)
1 yorum:
canım ya marmelatlı kurabiyelerin görünüşü mükemmel.çok sevimli. keşke deneyebilsem. ben pek kurabiye sevmem amma elmalı pastaya benzeyen kurabiyelere diyeceğim yok....emine
Yorum Gönder